-

Min barndom i helvede – nu til undervisning

 

Den prisvindende dokumentarfilm om tidligere børnerådsformand Lisbeth Zornig Andersens frygtelige barndom ændrede debatten om udsatte børn. En nyudviklet undervisningspakke fortsætter rejsen – denne gang målrettet dem, der er, eller kommer tæt på.

Med afsæt i fem kortfilm med ikke tidligere viste optagelser fra Lisbeth Zornigs rejse tilbage til barndommen konfronteres man med begreber som tillid, loyalitet og samarbejde. Formålet med undervisningsmaterialet er at gøre de aktuelle temaer, som svigt, vold og overgreb konkrete i undervisningslokalerne og på arbejdspladserne, så alle bliver bedre til at hjælpe de udsatte børn og unge ude i virkeligheden. Materialet er målrettet til:

  • socialrådgivere og studerende pædagoger
  • lærere og studerende
  • ældste elever i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne
  • udsatte unge

Mit håb er, at min barndom kan bruges konstruktivt og forebyggende,” siger Lisbeth Zornig i anledning af filmene og undervisningsmaterialet, som er produceret af Kragefilm og Livsmodlab med støtte fra Egmont Fonden.

Historien om Lisbeth Zornig Andersen er en skræmmende øjenåbner. Den viser med al tyde- lighed, at anbragte børn er nogle af de allermest sårbare. I Egmont Fonden tror vi på, at filmen sammen med et undervisningsmateriale vil åbne endnu flere øjne og bidrage til, at anbragte børn på længere sigt får mere og bedre støtte,” udtaler Henriette Christiansen, Direktør for Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration.

 

 

-
Kursus- og undervisningsmateriale består af tre dele: DVD med de fem nye film, dokumentarfilmen, et hæfte med bag- grund og korte oplæg til diskussion samt et stort målrettet skriftligt materiale på www.udsatteundervisning.dk. Materialet kan i øvrigt rekvireres på biblioteker og udlånscentraler. Udkommer den 13. august 2013 Støttet af Egmont Fonden